Вршњачко насиље је проблем у школама широм света. Насилници преко слабијих покушавају изградити себи ''репутацију'' опасних.

Појавио се виралан снимак на коме се види да је насилник покушао да нападне девојку, али је убрзо и зажалио што је то покушао.

Снимак из средње школе Сонома Вели у Калифорнији показује како девојка брутално пребија дечака који је покушао да је малтретира.

Већ шест година тренира ММА је одлучила да јој је доста малтретирања те је одлучила да реагује.

Суочила се са насилником који ју је вређао и поливао водом, те га је оборила на земљу и задала неколико удараца коленом. Насилник је остао на поду.

 

 

Овакве сцене нису пожељне у школском дворишту, али показују да је могуће одбранити се од насилника.

Напао шампиона у бразилској џиу-џици

Овакви напади су, нажалост чести, а слична ствар се десила и када је непознати мушкарац напао шеснаестогодишњака Алекса Вилијамса, светског првака у бразилској џиу-џици, па је доживео сличну судбину као и дечак са претходног снимка.

Некадашњи шампион Кејџ Вориорса Алекс Енлунд је Вилијамсов тренер и он је објавио овај снимак.

 

 

''Одрасла особа напада шеснаестогодишњака који је вишеструки јуниорски светски шампион у бразилској џиу-џици. Алекс је показао смиреност, суздржаност и храброст како би решио ову ситуацију.

Упишите децу у школу борилачких спортова. Мало је вероватно да ће постати насилник због понизности која се учи на струњачама.'', навео је Енлунд.

Вилијамс није желео да повреди човека који га је напао. Искористио је своје знање како би га зауставио и спречио да он буде повређен.