Саслушању су присуствовали његови адвокати, браниоци Марко Јанковић и Далибор Катанчевић.

- Дарко Шарић је саслушан, апсолутно је негирао извршење кривичних дела. Рекао је да нема никакве везе нити сазнања о њима, као и да никада није имао нити користио Скај телефон - рекао је Шарићев адвокат Марко Јанковић.

Према речима Катанчевића, Шарић је током саслушанај у тужилаштву навео и да је свима добро познато да је он у то време боравио у притвору у предмету који се против њега водио раније.

Како су медији преносили, прошле недеље у истрази ових убистава као осумњичени саслушани су и Вељко Беливук и Небојша Јанковић, који су према незваничним информацијама кратко рекли да нису криви и одлучили да се бране ћутање.

Фото: П. Милошевић/Н. Скендерија

 

 

У време ликвидација на Крфу и у Атини Дарко Шарић је био у притвору због поступка који се против њега водио за шверц кокаина, док су Беливук и Јанковић ухапшени у јануару 2021.

- Велика међународна акција хапшења изведена је у фебруару ове године и сви осумњичени којима су тада стављене лисице саслушани су одмах у тужилаштву. Испитивање Беливука, Јанковића и Шарића уследило је тек сада, јер су они у притворима у другим предметима - каже саговорник Курира и подсећа да се Беливуку и Јанковићу суди због сумње да су вођа, односно припадник криминалне групе којој се суди за седам убистава, трговину дрогом и оружјем и једно силовање.

Дарку Шарићу, подсетимо, суди се да је био организатор групе која је планирала дискредитацију и убиство сведока сарадника у другом поступку за шверц кокаина Небојше Јоксовића.

Као припадници групе која се доводи са ликвидацијама у Грчкој, подсетимо, сумњиче се и Радоје Звицер који је у бекству као и Милинко Брашњовић који је ухапшен у Шпанији и чије је изручење Србија већ затражила.

БОНУС ВИДЕО