Наиме, он је из Немачке пешке кренуо на ходочашће у манастир Острог. Овај пут дуг преко 1.400 километара трајао је 35 дана. 

Милан је свој напредак у путовању делио са својим пратиоцима на друштвеној мрежи Инстаграм и свакодневно их је извештавао о путу. 

- На овом путу са мном су Бог, мој ранац, и мој оптимизам да ћу успети и стићи до највеће светиње. Будите моја подршка, то ће ми много значити, поготово када увече раширим шатор, распалим ватру и останем сам у тишини - написао је он након трећег дана путовања.

 

 

Како сам признаје, пут није био лак али је успео, како каже, уз помоћ добрих људи које је сретао успут, и уз Божју помоћ. 

Када је после 35 дана коначно стигао на одредиште, Милан је клекнуо у порти манастира Острог, пољубио земљу и помолио се.

 

Како каже, авионом би му било потребно око четири сата, колима двадесетак сати, али његова жеља је била да он до светог српског места стигне на сопственим ногама. 

У коментарима на објави када се јавио са Острога низале су се само похвале и одушевљења људи свих вера. Тако се јавила једна госпођа католичке веорисповести која је захвална управо светом Василију због оздрављења свог детета.

- Ја сам католкиња и била сам тамо. Знам да је Господин по заговору Светог Василија оздравио моје дете. Сада имам жељу поћи опет да му захвалим. Слава му и милост - написала је она.

БОНУС ВИДЕО: