- Током спровођења оперативне потраге у Кабардино-Балкарској Републици од стране органа безбедности, добијене су информације о томе где се налазе наоружана лица која су учествовала у терористичким активностима вечерас су их специјалне снаге ФСБ блокирале на територији округа Наљчик - наводи се у саопштењу.

Да би се обезбедила безбедност грађана на подручју где су милитанти пронађени, уведен је режим антитерористичке операције.

- У одговору на понуду да положе оружје и предају се властима, милитанти су отворили ватру на полицајце. Координацију активности снага за спровођење закона обезбеђује оперативни штаб НАЦ-а.

У саопштењу оперативног штаба се наводи да се по одлуци Федералне службе безбедности од 05.12 часова по локалном времену данас уводи правни режим противтерористичке операције на овом делу територије Кабардино-Балкарске Републике, преноси РИА Новости.

Прецизира се да ће због спровођења противтерористичке операције, до даљњег, на наведеној територији "бити на снази низ посебних мера и привремених ограничења".

У Махачкали и Каспијску у Дагестану у Русији уведен је крајем марта режим противтерористичке операције. Тада су приведене три особе које су планирале терористичке нападе, а испоставило се да су двојица из централне Азије.

БОНУС ВИДЕО: