Група "Моделс" доживела је велику славу током деведесетих и двехиљадитих година, а њихове нумере и данас су сврстане међу највећим хитовима тог доба.

Фото: Јутјуб принтскрин/Група Моделс ТВ

 

Иако многе од њих садрже текстове у којима се пева о новцу и слави, једна се у потпуности издвојила као другачија. Реч је о песми "Ноћ је ведра над Србијом" коју су атрактивне певачице објавиле 1999. године, па су честе спекулације које је доводе у везу са алузијама на НАТО бомбардовање СР Југославије које је отпочело 24. марта исте године.

Теорије о њеној симболици су бројне, а према многим наводима заправо опева неизвесну будућност у тешким околностима за нашу земљу. Наводило се да се и камера симболично тресе, јер Моделсице у моментима напада певају о "новом јутру које долази" и питају се "шта нам оно доноси". Подсетите се спота:

Једна од певачица Ивана Стаменковић Синди у више наврата говорила је о песми која се сматра једним од највећих хитова групе чији је била део од самог настанка. Синди је признала да јој се она на прво слушање нимало није допала:

"Први пут када сам чула песму 'Ноћ је ведра над Србијом', то ми је било катастрофа. Звучало ми је као оне бабе нарицаљке, на крају се испоставило да нам је то један од највећих хитова", рекла је Синди, додајући да је у старту била изричита у томе да овакву песму не жели да изводи на "стејџу".

Ипак, временом је дефинитивно постала поносна на њу.

Мондо