Три полицајца су у понедељак скочила у воде језера Вапато да спасу малолетника који се бори да остане на површини. Полицајци су ручали у оближњој трафостаници када су у 14.11 добили позив да је 15-годишња девојчица пала у воду.

„Нисам много размишљао, само сам се запитао шта би било да је моја породица или моја ћерка“, рекао је полицајац Стив О'Нил.

Сада, захваљујући херојским напорима полицајца, девојка је жива и опоравља се. На снимку се види како полицајци, потпуно обучени у тешку полицијску опрему, јуре у воду да доведу тинејџерку на обалу.

Камера се тресе док су полицајци јурили из својих возила да стигну до језера, док се сирене чују у позадини, а пролазник виче са обале.

Полицајци су без оклевања скочили у воду и заједно радили на томе да девојчицу доведу на сигурно.

О'Нил је пливао до девојке и заронио да би гурнуо њено тело према осталим полицајцима. „Било је веома плитко када сам ушао, а како сам јој се приближио, то је био нагли пад“, рекао је О'Нил новинарима.

Полицајци су девојчици указали медицинску помоћ до доласка ватрогасне јединице Такоме.

„Главна ствар је била само да је вратим на обалу, али не практикују се често овакве ствари. Тако да нисам имао појма колико је тешко извући некога из воде док си ти у води“, рекао је О'Нил.

Полиција је саопштила да су околности које су довеле до њеног пада у воду нејасне, али да је пребачена у локалну болницу и да је у стабилном стању.

Затим је додао: „Само ући тамо — то је само инстинкт, и знам да би било ко у нашем одељењу урадио исту ствар.“

(ДаилyМаил)

БОНУС ВИДЕО: