Наставница енглеског језика Ивана Милошевић је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, рекла да ју је за најбољу наставницу лидера у свету предложила Амбасада Сједињених Америчких Држава у Београду – као наставницу која је, што се тиче енглеског језика, извршила највећи утицај и на наставнике и на ученике.

- Свака амбасада у свету је предложила свог наставника и на крају сам од свих наставника на свету ја изабрана - каже Ивана Милошевић која је поносна на награду коју додељује Стејт департмент.

До сада нико из Србије није добио ово признање.

Ивана Милошевић у Математичког гимназији предаје 11 година. У раду се придржава програма Министарства просвете, али се труди да га прилагоди ученицима, за које каже да су најбољи на свету.

- Прилагођавамо се њиховим потребама. Имам сјајан тим колега са којима радим у гимназији и помажемо им даље за њихов одлазак у иностранство, припреме за међународне испите, тако да на тај начин прилагођавамо - развијамо њихове вештине говорног изражавања и свакако писменог, јер је то нешто што им је најпотребније - каже наставница.

Фото: Н. Скендерија

 

Готово десет година Ивана Милошевић је и координаторка двогодишњег програма који је пре свега намењен деци из рањивих категорија, између 13 и 15 година старости.

- Оно што је специфично за овај програм јесте да је он врло интензиван и да деца за период од две године прођу број сати који се прође за осам година њиховог школовања. Тако да је изузетно озбиљан програм, интензиван и стварно јако добар за сву децу која се прикључе - каже наставница.

До сада је кроз тај програм прошло 450 ученика у укупно 10 градова у Србији.

Од 2019. године Ивана Милошевић је и председница Удружења наставника енглеског језика, једине националне асоцијације наставника.

Фото: Н. Скендерија

 

- Наше удружење постоји преко 20 година. Ове године имамо 22. међународну конференцију. Ми поред међународне конференције, која ће ове године бити 17. и 18. маја и на којој ће бити преко 350 наставника из целог света, организујемо и акредитовене обуке и једноставно смо подршка наставницима што се тиче стручног усавршавања - наводи Ивана Милошевић.

Истиче да наставници морају да се удружују и да је битно да имају струковно удружење, како би се њихов глас чуо и како би били што успешнији.

Фото: Н. Скендерија

 

Честитке и од Ане Брнабић

Председница Народне скупштине Ана Брнабић упутила је честитке Математичкој гимназији и професорки енглеског језика у тој школи Ивани Милошевић, поводом награде за најбољу наставницу лидерку у свету, на такмичењу које је одржано у Сједињеним Америчким Државама, на Флориди у конкуренцији од 5.000 наставника, преноси Танјуг.

- Увек ме неизмерно радују успеси наставника, ђака и образовних институција из наше земље. Овим успехом доказујете да идеје, посвећеност, труд и иновативност у раду могу да донесу велике резултате и битна признања - навела је Брнабић.

Брнабић је захвалила професорки Милошевић што преданим радом даје најбољу могућу подршку ученицима у одрастању, образовању и испуњењу њихових пуних потенцијала.

- Морам да истакнем да је ово велики понос не само за Математичку гимназију и Ваше ученике, већ и за целу Србију, самим тим што је по први пут неко из наше земље, у бројној конкуренцији од више од 5.000 наставника енглеског језика из целог света, понео ову значајну награду - навела је Брнабић.

Председница парламента је професорки Милошевић зажелела још пуно успеха и будућих одликовања.

- Још једном упућујем искрене честитке Математичкој гимназији у Београду, професорки Ивани и свим ученицима на преданом раду у испуњењу овако значајних резултата - наводи се у честитки.

(РТС)

БОНУС ВИДЕО: