Поруку Мелејал послала је мајка њене некадашње партнерке давне 1997. године, а у поштанско сандуче убачена је у Волверхемптону, граду удаљеном 221 километар од Хула.

Госпођа имена Ејлин Алфи послала је писмо у којем је изразила жаљење због раскида, па у наставку изразила наду да ће Алфи и њена ћерка Менди, тада још младе девојке, остати макар пријатељице.

Занимљиво, њена жеља се и остварила, па је тако Би Би Си из прве руке дознао да су Алфи и Менди још у контакту, односно да се нађу на кафи минимално једанпут годишње.

Фото: Н. Скендерија

 

Где је писмо било заметнуто све те године, још није јасно, али представник британског Ројал Мејла рекао је да га је вероватно неко само вратио у поштански систем.

- Сумњам да је било изгубљено. Ми увек чинимо све што можемо да испоручимо сву примљену пошту - нагласио је.

Писмо је достављено на претходну адресу госпође Мелејал у марту, а Џеки Хил, тренутна становница имања на којем је писмо завршило, рекла је да је била шокирана када јој је кроз врата гурнута коверта са маркицом од само 26 пенија.

- Најпре сам помислила да је у питању шала, међутим када ми је писмо уручено, постала сам врло узбуђена. Када сам сазнала ко ми га је упутио, била сам силно дирнута - казала је Мелејал.

БОНУС ВИДЕО: