У емисији "Ако проговорим", коју води певачица Гоце Тржан, Цеца је одговарала на питања своје колегинице.

- Ко је заправо био он? Је л' он био кукавица или јунак? Или је био и једно и друго? Је л' био кукавица пред тобом? - гласило је прво питање.

- Јагње... (смех) Кукавица никада, ни пред ким није био! То је најрабрији човек кога сам ја у животу срела. Ја имам 50 година, ја нисам клинка и ја сам се насретала разноразних људи... И сама знаш какав је наш посао. Срећемо и најдивније и најинтересантније људе и квалитетне људе, а исто тако са друге стране, свакакве профиле...

Фото: Архива Новости

 

- Ко је заправо био он? Свашта смо се начитали, наслушали...шта би ти сад свима рекла, ко је био Жељко? - упитала је Гоца.

- И ја сам се такође свачега начитала и наслушала. Жељко је био мушкарац. Прави мушкарац и у правом смислу те речи. Жељко је имао бурну младост. Он се никада није стидео да каже то! Он је стајао иза свега онога што је он био и био је један остварени мушкарац. То што је он имао ту бурну младост... Испричао ми је цео свој живот, говорио ми је: "Ја када бих поново себи могао да бирам пут, ја бих другачије бирао свој пут, али ја нисам имао могућности. Моја деца имају могућности и моја деца ће бити на правом путу". И сва његова деца су образована факултетски, све његова деца су збринута Богу хвала, све деца су добра деца. Нема везе да ли сам ја у контакту са њима или не, то су добра деца, то су добри људу...Као што се види из приложеног. Његова сва деца имају сређене и нормалне животе, већина живи у иностранству. Моја су најекспониранија, што је негде природно, јер сам и ја експонирана као мајка...Жељко је био прави пријатељ. Кад га имаш за пријатеља. Научио ме је томе да никада материјално не може да има већу вредност од лојалног пријатеља. Стално ми је то говорио и рекао је: "Запамти Цецко, кроз живот ћеш схватити да ништа материјално нема величину, тежину, вредност... од онога када ти је тешко и ако на једној шаци, избројиш бар два лојална пријатеља... пет не можеш да имаш, то је ретко, али два лојална пријатеља, у муци су највеће богатство.

Фото: Д. Миловановић, Јутјуб принтскрин/Svetlana Ceca Raznatovic

 

- Је л' си умела да му одбрусиш? - гласило је следеће питање.

- Да. Наравно да да. Пе је л' ти мислиш да ми са југа смо толико ћутљиви?

Фото: АТА имагес

 

- Има један наратив који се провлачи кроз твоје песме и који је некако чини ми се, Марина врло наменски правила за тебе. И увек ме је занимало да ли то стварно има везе са тобом. Наиме, знаш оне песме "Ја бих опет била тепих по коме ти газиш"... Ја уопште не могу твоју личност да повежем са женом која би била у стању да се простре пред неким мушкарцем. Је л' си била икада таква? Је л' си са њим била таква? - упитала је Тржанка, а Цеца је одговорила:

- Па ја нисам са њим имала потребе да се простирем, јер сам ја стварно поред њега била као принцеза. Чак и кад волим... све има своју границу. Свако ти ради онолико колико му дозволиш. Не може нико да ми гази преко достојанства, поноса и то је већ ствар карактера. Да ли имаш кичму жено или немаш кичму? Јер ја не могу да схватим да неко ме понижава, гази и ја онда "Волим те"... Ма ко те бре воли. Никад у животу нисам била у тој ситуацији. Ја могу до једне границе толеранције,  после тога "Гуд бај Чарли". Ма ћао...

Фото: В. Данилов

 

Затим су певачице разговарале на тему превара и издаја, а Цеца је открила да ли раскида поруком или лично, те да ли је некада и сама преварила:

- Лично. Па, преко поруке се ни не мувам, искрено да ти кажем. Мислим да је много поштеније особи рећи у лице, али ствар је и ситуације. Мени се никада није десило да преварим свог партнера. Ја никад никог нисам преварила. Никада. Не бих ни опростила превару. Боље би му било да оде сам. Ја бих можда због ега, због сујете, можда прогутала кнедлу због које се давим... Стварно нисам имала ту ситуацију, рекла бих да сам имала... Али, јао кукала му мајка... Па ја мислим да би му на нос изашло све, јер ја бих њега кињила толико, да би он морао да побегне. Ја то не могу. Ја никада ниједног свог партнера нисам преварила. Ја прво рашчистим шта имам, поштено погледам у очи и кажем види или "То више не фукционише" или "Престала је љубав"... Много је поштеније. Јер исто такав однос тражим и да неко има према мени. Ако ишта мрзим, то је да ми неко ради иза леђа, јер ја никоме не радим иза леђа. Шта год да је, преживећу. Само ми реци. Јер издају не трпим. Издају не подносим.

БОНУС ВИДЕО: