Како је Танјугу речено у Министарству финансија наградни фонд овог круга обухвата 10 станова у Београду, укупне вредности 1,9 милиона евра а биће одржан од 25. априла до 8. јуна.

Прво извлачење ће бити обављено 11. маја уз пренос уживо на Радио телевизији Србије.

Уместо слања фискалних рачуна у ковертама, грађани право учешћа остварују регистровањем рачуна путем мобилне апликације "Узми рачун и победи", коју је развила Пореска управа Србије.

Извлачење добитног кода обавља се извлачењем куглица из бубња у коме се налази шест сетова са бројевима од 0 до 9.

Прво извлачење биће 11. маја а друго 18. маја а добитници ће у оба кола освојити по једноипособан и двособан стан у Београду.

Треће извлачење биће 25. маја када ће бити извучени добитници два трособна стана у Београду, исто као и у четвртом извлачењу које ће бити одржано 1. јуна, док ће у петом извлачењу 8. јуна бити извучени добитници трособног и четворособног стана у Београду.

Апликација "Узми рачун и победи" доступна је у Гоогле Плаy, Аппле и Хуаwеи продавницама, а у игри учествују рачуни са QР кодом издати на територији Србије у складу са Законом о фискализацији, не старији од 1. јануара 2024, без обзира на вредност.

Нови круг доноси и једну новину за безготовинска плаћања јер уносом у апликацију, сваки рачун добија јединствени алфанумерички код, а уколико је на рачуну забележен безготовински начин плац́ања, картицом, инстант и друго, добија се и још један, додатни код. Сви додељени кодови учествују у јавним извлачењима.

Сва питања о наградној игри грађани ће моћи да поставе контакт центру који ће водити НАЛЕД, путем имејл адресе контакт@узмирацун.рс.

Као и до сада, најважније информације о „пореској лутрији“ и сузбијању сиве економије биће доступне на националном порталу www.узмирацун.рс .

БОНУС ВИДЕО