Филиповић је са репрезентацијом Србије освојио све што се освојити може, каријеру у националном тиму је завршио 2021. године, али је наставио да игра на клупском нивоу.

Иако је Филип најавио крај још прошле сезоне, несрећна елиминација у четвртфиналу Лиге шампиона учинила је да своју одлуку одложи.

Филиповић сада наступа за Нови Београд, а тужне вести је потврдио у подкасту "Алесто".

- То је то, дефинитивно. Прошле године сам заиста био спреман већ да одем у пензију, али не на начин на који се завршила сезона, дефитинивно. То сам једноставно преломио и био дужан себи да одлучим. Нажалост, нисам имао много времена да ово искомуницирам са јавношћу, па Грцима није било јасно. Они су тражили неки продужетак сарадње, ја сам рекао: ’Не, то је то’. Али онда заиста на крају сезоне није то био начин на који сам желео да завршим каријеру. Можда ми је суђено било да се деси онако како је и почело. У својој земљи, код своје куће. Жао ми што се то није десило можда у Партизану, али дефинитивно је "ласт данце" што се клупске каријере тиче - рекао је Филип Филиповић.

Филиповић је са репрезентацијом Србије освојио 35 медаља на великим такмичења, а од тога 26 златних, те је најтрофејнији српски ватерполиста у историји!

За Србију је наступао од 2003. до 2021. године одиграо је укупно 381 утакмицу и постигао 677 голова.

Што се клупске каријере тиче, Филип је наступао за Партизан, Про Реко, Раднички, Солнок, Олимпијакос и Нови Београд.

БОНУС ВИДЕО