Маргарин је намаз који је мастао од биљних масти и воде, као алтернатива маслацу, док је маслац сам по себи потпуни млечни производ настао од млека. Да би се направио маргарин, потребно је да прође кроз фабричке обраде да би личио на маслац. Према неким подацима, потребно је и до 20 литара млека како би се добио један килограм маслаца. У кухињи користимо обе намирнице, а разлика осим у саставу је и у цени. Због тога се многи одлучују за јефтинију варијанту, маргарин. Доводи се у питање колико је маргарин здрав и да ли га треба користити. Млади фоод блогер, Борис Митровић, који спрема искључиво кето храну,  био је гост једног нашег подкаста у коме је дао своје мишљење о коришћењу ових намирница. Између ове две намирнице, он се одлучио за маслац. У кратком снимку на ТикТоку на нашем профилу, можете видети и због чега. Линк је испод текста: 

 

БОНУС ВИДЕО: