У том крају има много рупа и јама, које могу да послуже за скривање тела, а јуче је почела претрага рупе дубоке 70 метара.

Како јавља репортер Танјуга, потребно је да претрагу раде специјалистички тимови, алпинисти, спелеолози, да не би неко други дошао у опасност. 

Претрага ће се, како се претпоставља, базирати на село Злот и околину, јер постоји много места за скривање, а и Лазарева пећина се налази на неких три до четири километра.  

Фото: МУП

 

Припадници сектора за ванредне ситуације и Горске службе спасавања, не претражују само атар села, већ и разговарају са мештанима како би могли да дођу до било каквих информација које могу да упуте на правац где би могло да буде тело Данке Илић.

Полиција је, у међувремену, ухапсила оца и брата осумњиченог за убиство Данке. Брат је јуче, у раним јутарњим часовима преминуо у Полицијској управи у Бору. 

Отац и брат су ухапшени због постојања основа сумње да су Д. Д. помогли да премести тело девојчице са депоније у околини Бањског поља на за сада непознату локацију на територији града Бора.

Оцу осумњиченог за убиство Данке Илић, Р. Д. одређен је притвор у трајању до 30 дана, саопштило је јуче Више јавно тужилаштво у Зајечару.

Фото: АТА имагес

 

Осумњичени се бранио ћутањем, саопштило је Више јавно тужилаштво у Зајечару.  

Више јавно тужилаштво у Зајечару саопштило је такође да је донело наредбу за обдукцију Д.Д, који је јуче, у раним јутарњим часовима преминуо у Полицијској управи у Бору. 

Обдукција је поверена Институту за судску медицину у Београду. Такође је дат налог да се прикупе сва потребна обавештења у вези смрти сада покојног Д. Д. саопштило је Више јавно тужилаштво у Зајечару.

Двогодишња Данка Илић нестала је 26. марта у Бањском пољу код Бора, а припадници Министарства унутрашњих послова су у четвртак, након десетодневне опсежне акције, детаљних провера свих трагова и информација ухапсили Ј. С. (50) и Д. Д. (50), због сумње да су убили девојчицу.

Двојица осумњичених у потпуности су признали извршење овог злочина, саопштио је тада МУП.

БОНУС ВИДЕО: