Подсећања ради, жртва премлаћивања у којој је учествовао Марендићев син (17) и даље се бори за живот. Подсетимо, шибенска полиција је уместо сплитско-далматинске истрагу радила како би била непристрасна.

Саопштење преносимо у целости:

- Полицијски службеници Службе криминалистичке полиције Полицијске управе шибенско-книнске спровели су криминалистичко истраживање над 18-годишњаком и четворицом малолетника осумњичених да су починили кривично дело посебно тешка телесна повреда на штету 22-годишњака, који се догодио у Сплиту 6. априла ове године - наводи се.

Након свађе, претукли младића

- Завршеним криминалистичким истраживањем утврђено је да су осумњичени у суботу, 6. априла око 3.30 сати испред клуба у улици Супавла у Сплиту, након краћег вербалног сукоба, физички напали 22-годишњака тако што су га неколико пута ударили ногама и рукама у пределу тела и главе.

Повређеном 22-годишњаку у КБЦ Сплит констатоване су тешке телесне повреде опасне по живот.

 Осумњичени ће у вечерњим сатима, уз кривичну пријаву надлежног државног тужилаштва, бити предати притворском надзорнику Полицијске управе сплитско-далматинске - саопштено је из шибенско-книнске полиције.

Подсетимо, 22-годишњи младић претучен је око 3 сата у ноћи с петка на суботу испред ноћног клуба Велвет у Сплиту.

Младић задобио фрактуру лобање

Након што је младић пребачен у сплитску болницу, где је утврђено да има фрактуру лобање и контузију мозга, хитно је оперисан, а полиција је покренула истрагу током које је утврђено да се петорица момака сукобила са младићем у клубу, а када су их стражари избацили, наставили су да се туку на улици.

До сукоба је, како преноси Слободна Далмација, дошло због тога што је један од момака из друштва у којем се налазила жртва био наметљив према Марендићевој ћерки, која је била у клубу са братом и другима. У једном тренутку, 17-годишњак је напао младића и том приликом био ударен. Када су их стражари избацили, две групе младића су се жестоко потукле на путу, а на крају је превагу однела жртва која је остала без свести да лежи са сломљеном лобањом. Остали су се разбежали.

Прегледани снимци са камера за видео надзор

Када је прегледом видео-надзора клуба и разговорима са редарима откривен је могући идентитет починиоца, а када се сазнало да је један од извршилаца син начелника Управе, цела прича је одмах предата шибенским полицајцима, како не би било сумње у било какву пристрасност.

Петорица младића ће током дана бити приведена притворском надзорнику, а потом и Државном тужилаштву у Сплиту због сумње да су нанели посебно тешке телесне повреде, за које је прописана казна затвора од једне до осам година.

Шеф сплитске полиције поднео оставку

Подсетимо, сплитско-далматинска полиција послала је јутрос медијима саопштење у којем се наводи да досадашњи начелник те полицијске управе Слободан Марендић подноси оставку.

Марендић је у саопштењу навео да је један од његове тројице синова у ноћи петак на суботу учествовао у премлаћивању мушкарца код сплитског ноћног клуба. Жртва се у сплитској болници бори за живот.

Саопштење ПУ сплитско-далматинске у којој досадашњи начелник Марендић објављује да подноси оставку Индеx.хр је пренео у целости.

"Поштовани, овим путем вас желим обавестити да сам поднео неопозиву оставку на место начелника ПУ сплитско-далматинске. У ноћи с петка на суботу догодио се сукоб између више особа у којем је један младић тешко повређен, а о чему је полицијска управа јуче обавестила јавност".

(Индекс.хр)

 

БОНУС ВИДЕО: