Лепа Брена иако изгледа фантастично и у завидној је физичкој форми, већ дуже време се бори са тромбозом, а певачица је једном приликом проговорила на ову тему.

Од када се суочила са дијагнозом, пажљиво води рачуна о себи, здраво се храни и редовно тренира.

- Одавно сам научила да проблеме треба решавати хладне главе. Нисам паничар. Када сам се са тромбозом сусрела први пут, све сам проучила и била сам редован пацијент. Навикла сам тако да живим, знам шта не смем да пијем и једем, као и како мој живот треба да се одвија по здравственим правилима. Научила сам да живим по правилима и да будем срећна... Вакцинисала сам се јер је то апсолутна категорија заштите и без ње нема путовања нити комуникације. Свет живи и функционише по правилима и ми морамо да се уклопимо у њих - рекла је за "Сторy" једном приликом Брена.

Иначе, са тешком дијагнозом суочила се пре 12 година када је оперисана на ВМА.

Да нешто није ју реду са здрављем, певачица је приметила на концерту када јој је рука одједном постала љубичасто - плава.

- Није ми пало на памет да би требало да прекинем концерт, пребацила сам микрофон у леву руку, а десну подигла горе и она је добила нормалну боју. Чим сам се вратила у Београд отишла сам на ВМА на преглед крвних судова где су ми констатовали тотално зачепљење вене суклавије и потпазушне вене десне руке. Била сам на терапији, лежала сам фактички непокретна 12 дана, са руком која је стајала у једном положају, ту су ме хранили, појили, то ми је било првих 12 дана некаквог одмора где су, захваљујући заиста великом тиму стручњака на ВМА, успели да ми санирају и да ми се отвори 70 одсто суклавије и 100 одсто потпазушне вене. Био је то био први мој сусрет са тромбофилијом. Била сам у шоку - навела је Лепа Брена.

Од тада је успорила темпо и променила начин исхране. Једе искључиво рибу, барено месо, али без прасетине и јагњетине, воће, поврће и све то без хлеба. Једино што себи није ускратила су чаша или две вина, уз то редовно вежба.

(Блиц)