- Невероватан напредак је направљен. Преко овог моста ми ћемо већ следеће године да идемо. Овај мост премошћава Саву код Шапца. Два километра одавде су батинаши тукли људе пре седам дана. И још се хвалили тиме. Овде градимо потпуно нови ауто-пут да би заобишли села, и сада ће бити неупоредиво брже. Цео ауто-пут би требали да отворимо до средине 2023. године. За Срем и за Мачву то је друга димензија, за све становнике ових крајева. Велика ствар за нашу земљу. Много пара, али добро раде Азербејџанци. Срце вам трепери, милина када видите како се гради у нашој земљи све што није рађено годинама - казао је председник Вучић.

Председник је рекао да се никоме није најавио, већ је дошао овде на сопствену иницијативу, на путу за Горње Недељице.

На помињање протеста и блокада путева, председник Србије је поручио да је спреман пошао на пут - понео је и врећу за спавање.

- Не плашим се њих и блокада. Наш посао је да градимо, не да блокирамо. Понео сам и врећу за спавање - поручио је Вучић.

 

Како је претходно најављено, председник би од 15 часова требало да разговара са свим заинтересованим грађанима са подручја 12 села Јадарског крајакоји су забринути због истраживања која врши компанија "Рио Тинто".