- Neverovatan napredak je napravljen. Preko ovog mosta mi ćemo već sledeće godine da idemo. Ovaj most premošćava Savu kod Šapca. Dva kilometra odavde su batinaši tukli ljude pre sedam dana. I još se hvalili time. Ovde gradimo potpuno novi auto-put da bi zaobišli sela, i sada će biti neuporedivo brže. Ceo auto-put bi trebali da otvorimo do sredine 2023. godine. Za Srem i za Mačvu to je druga dimenzija, za sve stanovnike ovih krajeva. Velika stvar za našu zemlju. Mnogo para, ali dobro rade Azerbejdžanci. Srce vam treperi, milina kada vidite kako se gradi u našoj zemlji sve što nije rađeno godinama - kazao je predsednik Vučić.

Predsednik je rekao da se nikome nije najavio, već je došao ovde na sopstvenu inicijativu, na putu za Gornje Nedeljice.

Na pominjanje protesta i blokada puteva, predsednik Srbije je poručio da je spreman pošao na put - poneo je i vreću za spavanje.

- Ne plašim se njih i blokada. Naš posao je da gradimo, ne da blokiramo. Poneo sam i vreću za spavanje - poručio je Vučić.

 

Kako je prethodno najavljeno, predsednik bi od 15 časova trebalo da razgovara sa svim zainteresovanim građanima sa područja 12 sela Jadarskog krajakoji su zabrinuti zbog istraživanja koja vrši kompanija "Rio Tinto".