Шустер је за Танјуг нагласио да је Државна криминалистичка полиција у Бечу већ покренула истрагу.

- Имамо веома добар и близак контакт са српским властима везано за девојчицу која је нестала 26. марта. Данас смо по налогу бечког јавног тужилаштва објавили различите слике, на тим снимцима види се мало дете и још две жене. Након увида родбине у тај видео материјал врло је вероватно да је у питању нестала девојчица - рекао је Шустер за Танјуг.

Претходно се саопштењем огласила бечка полиција и нагласила да је по налогу јавног тужиоца Аустрије затражила објављивање нових фотографија на којима се види девојчица која личи на несталу Данку Илић.

Како се наводи у саопштењу полиције налог је издат јер се сумња на отмицу детета и истовремено позивају се сви који познају жене или знају где се оне најаве да се хитно јаве полицији.

Аустријска полиција саопштила је раније данас да породица нестале Данке Илић претпоставља да се на видео-снимку који је настао на трамвајској станици у Бечу налази двогодишња девојчица.

- Након што су рођаци нестале девојчице погледали снимке, претпоставили су да је врло вероватно да је реч о девојчици из Србије - наводи се у саопштењу.

Фото: Друштвене мреже

 

 

Додаје се да је видео-снимак аустријским властима проследио мушкарац који је на трамвајској станици "Шотенринг" наишао на мало дете у пратњи две одрасле жене и уочио сличност између њега и двогодишње Данке Илић.

- Српске власти су потом контактирале полицију у Аустрији, а истрагу о сумњи на отмицу детета преузела је бечка државна криминалистичка полиција - пише у саопштењу.

Данка Илић нестала је 26. марта код Бањског Поља у Бору откад траје потрага за њом. За њом је расписана и Интерполова потерница, а због њеног нестанка у Србији је први пут активиран систем "Пронађи ме".

БОНУС ВИДЕО