Према прелиминарним подацима ЦХП у Бајрампаши води након гласања на локалним изборима у том делу највећег града у Турској, у којем је Ердоган рођен и био градоначелник пре него што је преузео председничку функцију.

У једном од клипова је приказано и коло које се окреће уз песму "Јутро је" Наде Топчагић, а у њему је и југословенска застава са петокраком.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by serbstreet (@serbstreet)

ЦХП, главна опозициона странка у Турској, остварила је значајне победе на локалним изборима у тој земљи и задржала контролу над највећим градом Истанбулом и престоницом Анкаром.

 

 

 

 

ББЦ наводи да ови изборни резултати представљају значајан ударац за Ердогана, који се надао да ће његова странка АКП повратити ове градове годину дана након што је осигурао трећи мандат на челу државе.

Ердоган: "Ово није крај"

Председник Турске Реџеп Ердоган изјавио је да локални избори нису крај, већ прекретница.

- Локални избори 31. марта завршени су на начин који је достојан наше демократије. Није било инцидената који би бацио сенку на изборну атмосферу. Турска демократија је још једном доказала своју зрелост - рекао је Ердоган присталицама у Анкари, додајући да се воља нације манифестује на бирачким листићима, те да је нација пренела своју поруку политичарима.

Он је оценио да је победник на изборима ''демократија и национална воља''.

Турски грађани јуче су бирали градоначелнике, начелнике округа и друге локалне званичнике који ће обављати функције у наредних пет година.

Турска опозициона Републиканска народна партија (ЦХП) освојила је 37,32 одсто гласова на локалним изборима у Турској, док је владајућа Партија правде и развоја (АК) председника Реџепа Тајипа Ердогана освојила 35,78 одсто гласова, показују незванични резултати на основу 90 одсто пребројаних гласова, преноси Анадолија.

(Курир, Aydinlik)

БОНУС ВИДЕО: