Божиновић је истакао да се у свим аустријским медијима налази информација да је у току потрага за малом несталом Данком Илић, као и да су и грађани Аустрије обавештени о целој ситуацији.

- У први мах сви смо били скептични, али је стигла молба амбасаде да поделимо снимак и да обавестимо што више грађана. Тај снимак смо поделили и сви се надамо да је дете живо и здраво и да ће се вратити својим родитељима. У новинама се апелује на грађане да се укључе у потрагу - каже Саша Божиновић.

Саша Божиновић је навео и да су све жене из Културног центра указале на једну нелогичност на снимку на коме се наводно налази мала Данка.

- По реакцијама ових жена, чудно је што је дете без колица. Овде се ниједно дете не вози без колица и мајке не пуштају децу да ходају по станици. Све мајке из нашег Центра су указале на ту нелогичност - каже Саша.

Фото: Друштвене мреже

 

Ко су жене са снимка?

На снимку који је у Бечу направио Србин који живи и ради у аустријској престоници, а на којем се види девојчица за коју се сумња да је нестала Данка Илић (2), виде се и две жене које су биле у њеној пратњи. Аустријска полиција покренула је истрагу, па се осим за девојчицом трага и за женама са снимка за које се сумња да су држављанке Румуније.

- Око 20 часова изашао сам са метро станице и угледао сам дете које се отима и виче. Прво сам посматрао, а затим сам почео да снимам. Све се дешавало на једној станици трамваја. Са дететом су биле две жене које су међусобно причале на румунском. Дозивале су дете неким именом, нисам разумео којим, али се девојчица уопште није одазивала - навео је у мејлу Србин из Беча који је тада полицији у Београду послао и снимак детета.

 

@vecernjenovosti Ekskluzivno: Ovo je snimak iz Beča, da li je na njemu mala Danka Ilić #danka #dankailic #bec #amberalert ♬ original sound - Večernje novosti

 

Расписана потерница

Након појављивања снимка, Интерпол је расписао жуту потерницу (потерницу за несталим лицима) за несталом Данком Илић (2), којој се сваки траг губи у уторак око 13.45 часова у Бањском пољу код Бора.

Фото: Друштвене мреже

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CNZD (@cnzd.rs)

 

Полиција са мајком анализирала снимак из Беча

Српска полиција анализирала је са Иваном Илић, мајком мале Данке, снимак из Беча на коме се види девојчица која личи на њу. Она је кратко прокоментарисала тај видео снимак.

- Нисам видела никакав снимак, ја не гледам друштвене мреже - рекла је Ивана.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: