Ова југословенска и филмска глумица била је супруга легендарног Зорана Радмиловића, а преминула је 2019. године, тачније 34 године након његове смрти.

Дина је рођена 1943. године у Добром Селу, а први пут се појавила на филмском платну захваљујући улози у "Прометеју с отока Вишевице" из 1964. године у којем је тумачила лик Весне. Дина је иначе потицала из глумачке породице, а њен отац и мајка су се звали Јоже и Ивка Рутић.

Пошто је јако волела књижевност и била посвећена њој, уписала је Филолошки факултет у Београду, али је за кратко време стекла велику популарност пошто су јој као ћерки глумаца нудили улоге.

 

 

Својевремено, Дина је открила да је филм и телевизија не привлаче те да су књиге заправо њена највећа страст.

Свог будућег супруга, Зорана Радмиловића, упознала је у филмском остварењу "Провод". Она га је хвалила како је одличан глумац, а Зоран је од самог почетка говорио да ће Дина бити његова жена, што се на крају тако и испоставило.

 

 

Колико је љубав између њих била јака, говори податак да је Дина раскинула своју озбиљну везу да би могла да буде са 10 година старијим глумцем.

Пар се венчао 1966. године, а ћерку Ану су добили 1974. године. За Зорана и Дину се говорило да су невероватно духовити, а памти се и једна Радмиловићева реченица да свега има довољно и да му је лако тако да живи. Иако је био врло успешан у својој глумачкој каријери, Зоран је са својом породицом проводио доста времена, а љубав између њега и Дине је била светли пример за све.

Док је југословенска публика обожавала Зорана Радмиловића, чини се да је глумац изнад свега волео Дину и Ану.

Након што је Радмиловић преминуо 1985. године, Дина се скоро потпуно повукла из јавности. Њена ћерка, књижевница Ана Радмиловић је прерано напустила овај свет у фебруару 2017. године, када је имала само 43 године.

Убрзо након ћерке и Дина је преминула у 77. години живота у Београду.

(Пинк.рс)

БОНУС ВИДЕО: