Раније то тако није било, а поред мањег броја канала, постојао је још један велики проблем - телевизија је била црно-бела.

У периоду 60их и 70их година вести су попримали нову технологију - тв у боји. Многе државе су снимале како је то изгледао, неке мало помпезније од других.

На пример, у Норвешкој је то изгледало овако:

 

 

Међутим, 5 година пре тога, један од првих преноса у боји је био у Америци, у држави Ајова.

На интернету је објављен снимак преноса за који се наводи да је први пут да су вести прешле на вести у боји. До овог монументалног догађаја дошло је 14. априла 1967. године на Каналу 2 у Ајови. Иако многи од нас нисмо присуствовали промени, интернет је ту да нам покаже како је овај значајни историјски догађај изгледао.

На снимку можемо видети водитеља Боб Брунера, који је исказао част што је баш он тај који ће бити први у вестима у боји.

- Велика ми је част што сам први изабран за нашу велику промену, јер има много "шареноликијих" особа овде које су могле да буду уместо мене.

Међутим, ово није прва телевизија у боји, јер први телевизор у боји је настао јос 1954. године, али тек у 70им годинама прошлог века дошло је до апсолутне транзиције са црно-белих телевизора.

(Еспресо)

БОНУС ВИДЕО: