Затвор "Црни делфин" на граници Русије и Казахстана  важи за најстрожи и наозлоглашенији затвор у Руској Федерацији, пише "Бизнис Инсајдер". У њему се налазе људи који су починили најтежа кривична дела попут убиства, канибализма и тероризма.

Како је изјавио један затвореник за "Националну географију", једини излаз је смрт. Испред главног улаза налази се статуа црног делфина по којем је затвор и добио име, а занимљиво је то што су статуу правили затвореници. Око 700 затвореника налази се у "Црном делфину", а укупан број убистава који су починили затвореници који се тренутно налазе у овом затвору је око 3.500. То је у просеку око пет почињених убистава по осуђенику.

Свако ко заврши у овом затвору, служи доживотну казну. Владимир Николајев је један од затвореника који је овде завршио због канибализма - убио је човека у тучи, а онда је његово тело одвукао у тоалет и исекао га на комаде. Део тела је појео, а остатак је спаковао и однео пријатељу чија супруга је то сервирала и послужила гостима који су мислили да је реч о месу кенгура. Николајев је један од најозлоглашенијих затвореника у целој Русији.

Фото: Н. Фифић

 

Сви су под надзором 24 сата, свака ћелија има три челична дела тако да заправо свака ћелија има и ћелију унутар себе. Свака ћелија није већа од 50 квадратних метара, али када се то распореди на још две, затвореници и немају много простора за дневни боравак. Чувари шетају на сваких 15 минута и када затвореници излазе, савијени су до струка и гледају у под. Уколико излазе ван целе зграде, онда им се ставља црни повез на очи да затвореници не би могли да имају преглед унутрашњости затвора како би евентуално могли да планирају бекство.

Не постоји двориште у којем затвореници могу током дана да бораве током дана већ имају специјалну просторију за шетњу која је затворена и строго чувана. Док су затвореници тамо, чувари прегледају ћелије и кревете. Не постоји ни кафетерија већ се затвореницима храна доноси у ћелију, а најчешће једу супу и хлеб. Нико никада није успео да побегне из затвора "Црни делфин".

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: