Како је навела директорка школе туче није било, већ је сплетом несрећних околности услед физичког контакта један од ученика пао, задобио тешке повреде главе и умро.

- Желимо да нагласимо да није било туче, односно сукоба између два ученика, већ да је несрећним сплетом околности услед физичког контакта један од ученика пао, задобио тешке повреде главе и нажалост касније преминуо. Школа је одмах реаговала, указала је прву помоћ ученику и позвала Хитну помоћ која је брзо дошла и превезла ученика у Ургентни центар.

Приликом инцидента ученици су били под надзором наставника и две медицинске сестре који су запослени у школи. Нажалост и поред напора лекара ученик је дана 22.03.2024. године преминуо - навела је.

Она је додала да је у циљу превазилажења ове кризне ситуације за ученике, запослене и родитеље школа припремила план подршке у складу са процедурама поступања у кризној ситуацији.

- Школа је у константном контакту са родитељима ученика и надлежним институцијама - Министарством просвете и полицијом, која спроводи активности из своје надлежности - додала је.

(Телеграф)

БОНУС ВИДЕО: