Браја је тада осудио већину жирија који нису дали гласове Анђели Игњатовић Бресквици.

Текстописац је у разговору са медијима откирио и да је песма која је изазвала огромну пажњу на такмичењу првенствено требала да се зове "Гнездо Косово"...

Фото: Н. Фифић

 

 

Недавно сте се огласили поводом песме "Гнездо орлово" изнели сте свој став. Јел и даље стојите при свом ставу?

- Ја увек стојим иза свега што изговорим, чак и кад се покајем због нечега. Што се питања тиче, стојим иза тога да је недопустиво у Србији рећи било коме да не може песма да се зове "Гнездо Косово" и да песма се првенствено звала тако и то је био проблем. Аутори су били принуђени да то промене. Зашто? Игра речи је као престрашна и није политички коректно. У односу на кога? Некога ко је украо део територије, подхрањен лажном снагом и утемељењем, неког глобалистичког смећа, ја ово говорим и то су моји ставови. Ја сам поносан што сам Србин и никада не бих никога увредио ни неку нацију, верску групацију...Никад! - рекао је Браја па наставио.

- Вређа ме то што ако не можемо у нашој земљи бити то што јесмо, па где ћемо бити. Нисам ја реаговао на Рамонду нити сам се бавио том песмом, девојци желим да победи, други део на који сам реаговао је јасан, они су онемогућили песми "Гнездо орлово" да победи не знам како бих то другачије назвао. Пита се пола пола жири и то је океј. И нека сам ја и овај пут теоретичар завере и ако је мој став да не постоје теорије завере. Постоје само завереници и тако је и овде било. Ја сам грубо реаговао на Сајси и иза тога стојим, можда сам претерао али шта је проблем? Сматрам да је 12/0 па и Маријиних 12/4 било савршено довољно да постане недостжно, јер се знало да ће "Гнездо орлово" по броју гласова публике победити. Е онда се неко досетио да Бресквица не сме да буде друга па су јој давали мање поене, на жири мислим. Све би било океј да је Сајси дала Тејадори 12 а Бресквици 8 или 7.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: