Глумац, који је доспео чак и до Холивуда, један је од оних који старе као вино. Како у младости, тако и данас он је јако привлачан женском полу, што је признаје умедо да користи.

Даме воле његову наочитост, темперамент, дозу романтике док рецитује поезију, став, карактер а надасве његове глумачке бравуре које су још увек ненадмашне.

Фото: БЕТА

 

 

Уместо да с годинама смањује темпо рада, Шербеџија управо супротно чини. Он и његова супруга Ленка Удовички са којом има три ћерке Милицу, Нину и Вању раде пуном паром, што многе фасцинира.

Пре извесног времена они су почели да раде на представама у Београдском драмском позоришту а ти комади изузетно су пропраћени.

Неко би рекао да се Раде од свега већ уморио, ипак дипломирао је са свега 22 године и одмах почео да ради у градском позоришту "Гавелла".
Осим пословних почетака Шербеџијину младост, међутим, обележила је и велика љубав.

Већ током студија заволео је балерину. Тако ју је и звао са 23 година запросио ју је и оженио, а круна тог брака су син Данило и ћерка Луција.

Не може се порећи да је и Иванка Церовац, глумчева прва супруга веровала у ту љубав, нажалост дошло је до краха а о разлозима и кривици недуго потом говорио је драмски уметник кроз песму "Хамлет машина".

- Искра или Олимпија, тако се некако звала и уредно и вредно прала, затим се већ код мојих првих ситних неверстава почела кварити -  написао је 1992. године увелико разведени Раде.

- Од нас ништа није остало осим двоје одрасле деце која нас својим животима уверавају да све то није био тек сан и привид - поручио је глумац бившој жени са којом је касније остао у добрим односима и тако је било све до 2010 године када је она изненада преминула од можданог удара у 63. години живота. 

(Стори)

БОНУС ВИДЕО: