Један од наших најталентованијих и свакако најангажованијих драмских уметника признао је да му је неизмерно жао због тога, али да је посао од њега захтевао потпуну ангажованост.

Фото: Ненад Живановић

 

 

Будући да је као мали гладовао, научио је да искључиво и само на себе може да се ослони стога професионална задужења, па чак ни зарад породице он никада није запостављао. Чини се да Берчек једнако интернзивно и данас ради, с малом разликом што сада има мало више времена да ужива у викендици у Руби, па и у дружењу са својим наследницима које је добио из два брака.

Фото: Принтскрин/Facebook

 

 

Прва супруга Светлана родила му је Николу и Милицу, док са другом Аном он има Мину и Милоша. Двоје од њих пожелело је својевремено глумом да се баве али је Берчек то спречио.

- Од четворо моје деце двоје је хтело да упише глуму. Ја то нисам дозволио. Да сам видео да су талентовани, не бих се мешао. Да су они то стварно хтели, успели би и без мене. Могу дрво да научим да положи пријемни на ФДУ, али себи сам одавно дао реч да никоме нећу помоћи. Ко вреди, може да успе и без моје помоћи - испричао је он раније.

Фото: Фејсбук принтскрин/Nikola Berček

 

 

Упркос одсуству оца и његове подршке на професионалном путу деца Александра Берчека изузетно лепо су се запослили. Свако од њих ради оно што воли, а будући да нису заинтересовани за експонирање у медијима о њима се врло мало зна.

Старији Берчеков наследник Никола је сценограф, а бави се и продукцијом. Био је део екипе бројних филмова и серија: „Професионалац“, „Јагодићи“, „Улица липа“, „Кордон“, „Пад у рај“, „Смрдљива бајка“, „Ивкова слава“ пише "Блиц".

Фото: Фејсбук принтскрин/Mina Berček

 

 

Млађа ћерка Мина, с друге стране, у жижу медијског интересовања доспела је удајом за музичара Скај Виклера, од ког се убрзо развела.

Слутећи пропаст тог односа Александар и супруга се на наследницином венчању нису појавили.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: