Међутим, неки са тим нису сагласни. Финска новинарка Карина Чела је у чланку за Дејли Мејл написала да је то све претеривање.

- Нитко није скептичнији од Финаца око идеје да смо најсрећнији људи на свету. Да, имамо казне за прекорачење брзине које су основане на приходима и вероватно највећу концентрацију метал бендова на свету. Али бити најсрећнији изгледа као претеривање - написала је. 

- Фински председник недавно је објавио да су природа, поверење и образовање кључни разлози за успех земље. Слажем се с њим, али само донекле - додала је па истакла да образовни систем није баш толико сјајан.

Фото: Профимедиа

 

Осврнула се и на економију.

- Одржива и јака економија? Не баш. За мање од три месеца Финска је имала два велика политичка штрајка који су утицали на многе секторе, а влада и синдикати још не успевају да се договоре - написала је.

Тврди и да многи у Финској пате од депресије.

- Не заборавимо да је Финска имала једну од највећих стопа самоубистава на свету због употребе алкохола и антидепресива. Ових дана је та стопа преполовљена, али и даље је нешто виша од просека ЕУ. Такође, инвазија Русије на Украјину допринела је осећају несигурности. Финска није међу најсрећнијим земљама на свету, али можемо радити на томе - закључила је Карина.

БОНУС ВИДЕО: