- Пошто смо били тешка сиротиња, а сиротиња иде у војне школе, ја се пријавим тамо. Два пута сам се пријављивао и два пута ме одбију због неухрањености. Додуше, тамо су на тим прегледима били педагози и психолози можда су проценили колико бих био послушан, па ме нису примили. Елем, такмичио сам се у рецитовању у Жабљу. Говорио сам Јесењина и ту ме публика изнела на рукама. После сам био у Плани и ту узмем треће место - испричао је он глумац у једној емисији.

Берчек је у Београд дошао 1969. године. Добио је чак три стипендије и као студент зарађивао више новца него што је његов отац имао за пензију. Управо новац био је разлог што су се он и његов отац завадили.

Фото: Танјуг/Раде Прелић

 

- После друге године, додуше радио сам и један филм, купим половног фићу. Дотерам га кући а мој отац кога су звали Лала милицајац каже: "Чиме си ово дошао? Чији је ово ауто?", а ја кажем мој, а он ће на то: "А не може то тако", и седе на бицикл и оде у милицију да ме пријави. Дођу два полицајца која знам, наши пријатељи - испричао је глумац, па додао да су му полицајци погледали саобраћајну и потврдили оцу да су кола стварно његова.

Шира публика је младог Берчека најпре заволела као симпатичног Мишка из филма "Ко то тамо пева", а онда су уследиле и друге улоге које је глумац овековечио. Женио се два пута, а има и четворо деце, двоје из првог и двоје из другог брака. Из првог брака са супругом Светланом, има сина Николу и ћерку Милицу. Из другог, са колегиницом, глумицом, Аном, има сина Милоша и ћерку Мину.

БОНУС ВИДЕО: