Када љубав иде према свом крају никада се не ради о једноставним емоцијама или лаганом периоду.

Прекид односа између двоје људи који су се некада волели није једноставан чак ни када је споразуман или ако обоје знају да немају никакву будућност. Но можда је тежи ако особа коју волите не жели да буде с вама или ако ви морате да кажете некоме да оде из вашег живота, пише Science Alert.

Али могу ли се раскиди предвидети? Постоје скривени знакови скорог раскида и до три месеца пре него што се догоди, показало је ново истраживање - само треба да обратите пажњу на језик којим се људи служе и то не само када партнери говоре о својој вези.

Фото: Профимедиа

 

Ново истраживање анализирало је више од милион објава на Редиту и показало да су се речи које су људи користили у разговорима о свим врстама различитих тема значајно промениле - понекад месецима пре него што је судбина њихове везе коначно одлучена.

У свом истраживању испитан је језик који људи користе на интернету, тачније на Редиту, када се суочавају са прекидом везе. На платформи постоје разни форуми на тему љубави, веза и њиховог краја. На темељу тога су научници разрадили одређене језичке ознаке које могу указивати на крах везе.

Од МИ до ЈА: Посебно је једна реч, односно њена промена, запела за око: ЈА. До три месеца пре раскида су људи почели више да говоре о себи у ја-форми уместо у ми-форми. Већина људи вероватно и не примећује овај мали, али важан избор речи. Али, то вам даје дубок увид. Када о себи почнемо да говоримо као о појединцима уместо као о пару, а посебно када замишљамо будућност, чини се да наш подсвесни партнер више не заузима фиксни део заједничке будућности.

БОНУС ВИДЕО: