Бивша рукометашица Светлана Цеца Китић говорила је приликом ревије хуманитарног карактера у организација Удружења жртава насиља "Хајр", будући да је и сама била жртва.

Том приликом Цеца је истакла да јој је требало доста времена да призна јавно да преживљава насиље али и да је онда осетила велико олакшање.

- Требало ми је доста времена да ја то јавно кажем. До краја живота вам остане траума и то никада не заборављате. Кад сам почела да причам о томе, осетила сам велико олакшање. О томе треба причати и то није срамота. Прво ме је било јако срамота. Неписано је правило да кад наступи први ударац да ће се то наставити. Имала сам ту луду срећу да сам имала и свој посао и свој новац, па нисам зависила од силеџије са којим сам била - рекла је Цеца.

Спортисткиња каже да је насије трпела читавих шест година. Како каже, батине су биле толико стравичне да је молила свог тадашњег супруга насилника да је убије како то више не би трпела.

Фото: Душан Мишић

 

- Насилници су добро скривени, од тако велике љубави дођете до тога да вас толико туче да мислите да ће вас убити. На крају је дошло до тога да сам му рекла "убиј ме више, ја нећу остати са тобом". Нисам имала решење, то су моменти кад се потпуно повучете у себе, постанете права жртва. То је трајало 5,6 година. То је та срамота да се разведеш, па због детета, то ми је био трећи брак и трудила сам се свим силама да га спасим. Деца знају, Мара ми је спасила живот једном. Насиље је нешто чега се ја више не стидим и отворено разговарам са децом, морају да знају да нису саме - испричала је Цеца.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".