Овде можете сазнати о здравственим предностима конзервираног воц́а, али и уобичајеним заблудама, а ми ц́емо вам пружити практичне савете за укључивање конзервираног воц́а у здраву исхрану.

Да ли сте знали да се конзервирано воц́е бере у врхунској зрелости, а затим се конзервира у року од неколико сати? Ово помаже да се осигура да задрже своју врхунску исхрану и укус кад год сте спремни да уживате у њима. Пошто су упаковане на врхунцу свежине, можете наставити да једете те сочне летње брескве током целе године!

Баш као и свеже и смрзнуто воц́е, конзервирано воц́е је одличан извор есенцијалних хранљивих материја као што су влакна, витамини и минерали. Према кровном прегледу из 2019. објављеном у Међународном часопису за науку о храни и исхрани, воц́е и поврц́е подржавају наше укупно здравље и помажу у смањењу ризика од одређених болести као што су кардиоваскуларне болести и рак.

ЛеБланк чак указује на недавну рецензију из 2020. објављену у Нутриентс која је открила да повец́ање уноса воц́а и поврц́а (укључујуц́и воц́е у конзерви) може промовисати боље ментално здравље.

Студија је показала да велики унос ових производа може подстац́и вец́и оптимизам, мање стреса и мање симптома депресије. Међутим, пошто су студије у овом прегледу користиле различите методе, поређење њихових резултата није увек једноставно и потребно је више истраживања да би се разјаснила веза.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".