Данас претежно сунчано и топље у односу на протекле дане. У петак пролазно наоблачење, понегде уз слабу кишу и снег преко 1500мнв. Над већим деом региона ће се задржати суво. Максимуми данас и сутра од +9 до +16 степени Целзијуса.

У суботу мало до умерено блачно и још топлије уз слаб до умерен јужни ветар и максимуме од +13 до +23 степена Целзијуса.

Последњи прорачуни модела су углавном искључили секундарну цикогенезу и сада имају брзо-покретан хладан фронт који ће се у недељу током дана премештати преко региона доносећи кишу, ређу појаву пљускова и захлађење тако да ће снежна граница бити у паду на око 900мнв те ће више планине, посебно југозападне Хрватске, БиХ, Ц.Горе и Србије добити од 5cm до 15cm снега.

Фото: Танјуг/Јадранка Илић

 

У недељу ветар у окретању на северозападни смер који у зони фронта на кратко може бити врло јак. Максимуми од +6 на северозападу Хрватске до око +18 на југоистоку Србије.

Понедељак доноси прохладно, променљиво облачно и ветровито време уз смену сунчаних и облачних периода, док би конкретнијих падавина још пре подне могло бити на југоистоку реигиона.

Падавине ће у низијама угланвом бити у облику краткотрајних пљукова кише или крупе, док би преко 800мнв било локалних пљускова снега. Обилније падавине се свакако не очекују. Максимум у понедељак од +6 до +13 степени Целзијуса.

Фото: Н. Живановић

 

Од уторка следи ново отопљење јер ће се ка нама у топлом сектору новог циклона над југозападом Европе почети премштати ваздух из Медитерана тако да ће већ у среду максимуми бити од +9 до +19 степени Целзијуса. До четвртка над већим делом региона суво, док ће на југу, западу и југозападу повремено бити кише или пљуска.

Око 28.03. мало свежије уз кишу и пљускове над већим делом региона, док би сам крај месеца требао донети стабилно и пријатно топло време.

Дугорочно гледно од око 29.03, па све до око 03.04. претежно сунчано и релативно топло док би затим уследио период свежијег и нестабилног, типичног, априлског времена уз смену сунца и пљускова.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО: