"Завршена изборна кампања показала је да је Русија једна породица која заједно корача изабраним историјским путем" рекао је Владимир Путин у обраћању грађанима земље након што је Централна изборна комисија сумирала званичне резултате председничких избора.

"Изабрали смо пут којим ће даље ићи Русија, изабрали смо будућност за себе и своју децу. А значај овог догађаја схватила је апсолутна већина бирача који су изашли на изборе", рекао је руски лидер.

Он је истакао да му је подршка суграђана важнија од победе и обећао да ће учинити све да оправда поверење.

"Овај ниво поверења повећава одговорност за Русију, за добробит нашег народа и захтева још већу посвећеност и ефикасност од мене лично и целог нашег тима."

Фото: Профимедиа

 

 

Путин је истакао да су сви кандидати имали своје приступе решавању конкретних проблема, а власти ће користити све конструктивне предлоге у свом раду.

Путин је високо оценио рад изборних комисија на свим нивоима, које су деловале јасно, компетентно и строго у складу са законом.

Чланови изборних комисија показали су храброст и постали пример бирачима, навео је Путин.

Фото: Профимедиа

 

 

Председнички избори у Русији одржани су од 15. до 17. марта. Шеф руске Централне изборне комисије Ела Памфилова саопштила је на посебном састанку званичне резултате гласања: Владимир Путин је добио 87,28 одсто гласова, Николај Харитонов - 4,31%, Владислав Даванков - 3,85%, Леонид Слуцки - 3,20%.

Излазност је била 77,44%, чиме је постављен рекорд у модерној историји Русије.

(РИА)

БОНУС ВИДЕО: