Поводом ове смрти огласила се Управа за извршење кривичних санкција саопштењем у којем наводе да је покренут дисциплински поступак против седам службеника затвора у Падинској скели.

- Управа за извршење кривичних санкција покренула је дисциплинске поступке против седам службеника у Казнено-поправном заводу у Београду (Падинској Скели) због сумње да су починили тежу повреду радне дужности према Закону о државним службеницима. Ови државни службеници нису обавестили претпостављене о ванредном догађај у коме су учествовала четворица прекршајно кажњених лица за које се сумња да су нанели повреде прекршајно кажњеном лицу С.Б. који је преминуо 4. фебруара 2024. године, наводи се у саопштењу Управе за извршење кривичних санкција.

Управа за извршење кривичних санкција истиче да "неће толерисати понашање оних запослених који заобилазе јасно прописане процедуре приликом обављања њихових радних дужности и због тога ће бити најстроже санкционисани".

- Истичемо и да смо о свим својим сазнањима обавестили надлежно тужилаштво које ће утврдити да ли има елемената кривичног гоњења - додају из Управе.

Како незванично сазнајемо, управник овог завода Владимир Буквић, који је ту функцију обављао од 2018. године, премештен је на ниже радно место и убрзо је постављена друга особа, док је Управа реаговала покретањем дисциплинских поступака.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: