Мушкарац, због кога је авион синоћ принудно слетео на београдски Аеродром "Никола Тесла", преминуо је услед срчаног застоја. Он је преминуо упркос реанимацији, а тачан разлог услед чега је дошло до срчаног застоја показаће обдукција.

Драма на београдском аеродрому настала је у понедељак, око 19.30 часова. Путнику је позлило у авиону, због чега је летелица хитно приземљена. Претходно је још у авиону започета реанимација, али је путник, на жалост, преминуо упркос што су напори лекара да га одрже у животу настављени и приликом слетања.

Авион летео на релацији Истанбул-Дизелдорф

Према подацима сервиса за праћење кретања авиона "ФлајтРадар24", у Београд је слетео авион који је полетео из Истанбула на путу до Дизелдорфа.

Авион компаније "Туркиш Ерлајнс" из Истанбула, на лету ТК1529, паркиран је био на Б платформи. На лету је саобраћао авион Аирбус А321 (ТЦ-ЈСК), његов наставак лета за Дизелдорф првобитно је најављен за 21.05 а затим у 22.55 часова.

Један у низу случајева принудног слетања

Подсетимо, ово је један у низу принудних слетања авиона на београдски аеродром, где су наши лекари покушавали да спасу животе путника. Последњи такав случај који је заокупирао пажњу јавности у Србији је случај младе Британке којој је позлило на лету из Турске, а након операције сужења желуца у тамошњој клиници. Након овог случаја, испоставило се да су наши лекари се често суочавали и збрињавали оваква пацијенте који су на исту или сличну интервенцију ишли у Турску.

Како се сазнаје, у овом последњем случају преминулог мушкарца, не ради се о последицама неке естетске интервенције, а обдукција ће показати због чега је дошло до срчаног застоја.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: