Познати југословенски композитор и гитариста, Тиме Петров (76), преминуо је након краће болести, и то само двадесетак дана након смрти супруге Драгане.

Хитмејкер је винуо у звезде певачицу Мају Маријану са макар два-три хита на сваком албуму.

- Тиме Петров је мој други отац, први композитор и први менаџер. Тек сад видим зашто ми је једном приликом рекао: "Често ћеш ме спомињати." Омогућио ми је да са 19 година снимим први албум и да запевам на култном "Поселу на Калемегдану". Компоновао ми је све песме на три моја прва албума - причала је Маја Маријана.

Евтим Тиме Петров је рођен 1948. године у Струмици. Рано је почео да свира гитару и скида све што је лепо - од Радио Луксембурга до Радио Шапца. А онда је нарамио своју "скршену гитару" и кренуо за Београд.

И поред стотина хитова и певача са којима је сарађивао, Тиме није био омиљен међу колегама. Стварао је далеко од очију јавности, не памти се да је дао неки интервју.

Импресиван је списак Тиметових хитова и песама са снагом евергрина: "Лаку ноћ љубави", "Збогом сине, збогом роде", "Разболех се, бол болујем" (Шабан), "Био ми је добар друг", "Ја нисам девојка луталица", "Анђели љубави", "Јутрос се мене не сећаш", "Отвори карте", "Лагаћу, а плакаћу" (Маја Маријана), "Не пружај ми руку на растанку", "Долазим ти мајко", "На кога си тако лепа", "Што ми сломи срце", "За очи твоје љубави моја" (Ангел Димов), "Нит ме волиш, нит ме другој дајеш (Зорица Брунцлик), "Она није као друге", "Ко ти сада мрси косу" (Љуба Лукић), "Пиши сине, пиши мајци" (Сафет Цимиротић), "Љубави нема више" (Геџа), "Кажи јој друже мој" (Зоран Калезић), "Бели зора, а ја кући морам" (Салем Сихирлић, Маринко Роквић), "Да нам сутра буде срећно" (Саво), "Најлепше су године негде на средини" (Смедеревац), "Плачи срце кад си без среће" (Ђорђе Масаловић), "Каква жена", "Волим те заувек", Хеј, љубави, шта ми радиш" (Миланче), "Јесте болело, ал' се и волело" (Бикињац), "Зашто плачеш" (Дует Селимова-Желчески).

(Телеграф.рс)

БОНУС ВИДЕО: