У свим пределима биће облачно са кишом, а биће и пљускова са грмљавином, наводи метеоролог Ђорђе Ђурић у новој временској прогнози за Србију и регион.

У овом часу пљускова са грмљавином већ има на северозападу Црне Горе и то у пограничном делу са БиХ, као на ширем подручју Плужана.

У планинским пределима изнад 2000 метара надморске висине снег ће бити праћен и грмљавином, а снег ће бити пљусковитог карактера.

Тренутно већ грми на северозападу Црне Горе и у пограничном делу са Херцеговином, уз кишу у нижим и снегом у вишим планинским пределима.

Више падавина данас се очекује у северним и централним пределима Црне Горе и Херцеговине, док ће на црногорском приморју бити углавном суво, уз кишу углавном у залеђу, а касније и на самом приморју.

Фото: Профимедиа

 

Тренутне температуре крећу се од 10°C на Жабљаку до 17°C у Подгорици и до 18°C на приморју.

Нулта изотерма налазиће се после подне изнад 2100-2200 метара надморске висине. Иначе, иако се очекују падавине, оне неће бити обилне и очекују се у умереним количинама.

Војводина већ на удару

Када је реч о Србији, киша и пљускови захватили су Војводину, а падавине ће касније после подне, током вечери и ноћи захватити и остале пределе Србије.

Недеља и понедељак донеће Црној Гори и БиХ променљиво облачно време, а ново пролазно наоблачење са кишом у низим и снегом у вишим планинским пределима очекује се у уторак, закључује Ђурић.

(Телеграф)

БОНУС ВИДЕО: