Истакао је да су полицијски службеници дошли до оперативних сазнања да је једно или више лица, припрема терористички акт на једну средњу школу на подручју града Требиња.

- Одмах по сазнању, обавештено је посебно Одјељење за сузбијање корупције, организованог криминалитета и најтежег облика привредног криминалитета под чијим надзором су проведене одређене истражне радње. Радње које су проведене довеле су нас до лица из Билеће за које се сумњичи да је починило наведено кривично дело - рекао је Лакета.

Бројни родитељи из Требиња јутрос нису послали децу у школу и вртиће након што су примили поруке о могућем терористичком нападу на једну од школа у граду, преноси РТРС.

Из Полицијске управе Требиње кажу да је ситуација у граду потпуно безбедна, а да ће се званично обратити јавности, са више информација о овом догађају и поводу за оваква нагађања.

Иако је приметан повећан изостанак ученика, настава у свим школама одвија се редовно.

Председник Актива основних школа Милорад Надаждин рекао је да је приметан већи изостанак деце у школама у Полицама и Бреговима, док су у школу у Горици на наставу дошли углавном сви ученици.

- Ситуација је потпуно под контролом, настава се одвија редовно", навео је Надаждин за локални портал Требињелајв.

Лице је лишено слободе синоћ у 19 часова и предато је у даље поступање надређеном тужилаштву.

БОНУС ВИДЕО: Саобраћајка у Џорџа Вашингтона