Како је за „Новости“ рекла Јелена Остојин, портпарол Вишег суда у Новом Саду, осумњиченом је притвор одређен због постојања особитих околности које указују на то да би осумњичени останком на слободи могао ометати поступак утицајем на сведоке, затим због постојања особитих околности које указују да би осумњичени у кратком временском периоду могао да понови кривично дело за које је основано сумњив као и због начина извршења и тежине последица кривичног дела које је довело до узнемирења јавности.

Више јавно тужилаштво је, како су саопштили, данас донело наредбу о спровођењу истраге против Н.Т. (1969) из Новог Сада због основа сумње да је 11. марта извршио кривично дело тешко убиство из чл. 114 ст. 1 тач. 1 Кривичног законика, на штету своје супруге, покојне Г.Т (1971), те да је након изношења одбране, судија за претходни поступак Вишег суда у Новом Саду, а на предлог јавног тужиоца, осумњиченом одредио притвор.

Никола Т. се сум­њи­чи да је, у понедељак поподне, у по­ро­дич­ној ку­ћи, у Ули­ци Ди­а­не Бу­ди­са­вље­вић 75б, у на­се­љу Ма­ли Бе­о­град на Кли­си, буши­ли­цом усмр­тио сво­ју су­пру­гу. Он је, како се сумња,  пр­во бу­ши­лицом уда­рао не­срећ­ну же­ну, а по­том јој, ка­ко се прет­по­ста­вља, про­бушио главу. Де­ло је ква­ли­фи­ко­ва­но као кри­вич­но де­ло те­шко уби­ство јер по­сто­ји сум­ња да је из­вр­ше­но на сви­реп и под­му­као на­чин, а за ко­је је за­пре­ће­на ка­зна до­жи­вот­ног за­тво­ра.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

На­кон сви­ре­пог зло­чи­на, око 17 ча­со­ва, сео је у ко­ла и од­ве­зао се до Те­ме­рин­ског мо­ста, ода­кле је покушао да из­вр­ши са­мо­у­би­ство ско­ком у Ка­нал Ду­нав Ти­са Ду­нав.

Он је, пре­ма ре­чи­ма оче­ви­да­ца, ве­зао око вра­та жи­цу, ци­гле и ка­ме­ње. Осумњичени је ја­вио ћер­ка­ма да је на мо­сту и да хо­ће да ско­чи, а ка­да су до­шле са­оп­штио је да им је убио мај­ку.

Старија ћер­ка је од­мах оти­шла ку­ћи где је за­те­кла бе­жи­вот­но те­ло мајке и о то­ме оба­ве­сти­ла млађу се­стру, ко­ја је оста­ла на ме­сту ода­кле је њи­хов отац ско­чио у ка­нал.

Ње­га су при­пад­ни­ци ри­бо­чу­вар­ске слу­жбе и по­ли­ци­ја из­ву­кли из во­де и он је ко­ли­ма Хит­не по­мо­ћи пре­ве­зен у Ур­гент­ни цен­тар КЦВ.

БОНУС ВИДЕО - ДР Новости: Када треба почети са anti-age рутином