Син једног убијеног контроверзног бизнисмена из Црне Горе ухапшен је у великој акцији швајцарске полиције због сумње да је са својом криминалном групом планирао три мафијашке ликвидације. Мотив за та убиства крије се у претњама које је његова девојка, наводно, добијала од жртава, а са њим је ухапшено и четворо чланова његове банде.

Како сазнајемо, полиција у Швајцарској податке о планираним злочинима добила је из пресретнуте комуникације безбедносно интересантних особа путем једне мреже.

Према нашим информацијама, како се сумња на челу мафијашке групе је М. К. (19), који је како се сумња испланирао да освети своју девојку крвавим путем.

- Према првим сумњама полиције, повод за припреме три ликвидације су претње које је добијала девојка приведеног Матеје К., Ајша А. (19) из Немачке, те је, према оперативним сазнањима полиције из пресретнуте комуникације, младић одлучио да је заштити и да на свој начин реши проблеме. Наводно, и њему и њој су претили убиством, нагласивши да ће она прва страдати - објашњава за Ало! извор близак случају.

Друг преузео кривицу на себе

Швајцарско-српски држављанин И. Т. рекао је на саслушању да је оружје које је пронађено у аутомобилу М. К. у ствари његово.

- Рекао је да је М. К. без знања унео у његов аутомобил оружје и ставио га испод седишта и да М.К. нема везе са овим, већ да је само био на погрешном месту. Међутим, швајцарска полиција сумња у веродостојност те тврдње - истиче извор за наш лист.

Он додаје да се сумња да је М. К. данима покушавао да намами противнике на више локација како би их, уз помоћ чланова своје групе, убио. 

- Полиција сумња да је банда недељама планирала да намами, а онда и да ликвидира најмање две особе, једну у Немачкој и другу у Швајцарској - открива наш саговорник.

Осим М. К., који је швајцарски држављанин црногорског порекла, ухапшени су и чланови криминалне групе чији је како се сумња он био шеф. У питању су српско-швајцарски држављани И. Т. (37) , А. М. (22), П. М. (24), Д. С. (31) и немачки држављанин Е. Х. (20). 

- Осумњичени М. К., И. Т. и Д. С. се засад сумњиче само за кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, док је за планирање мафијашких ликвидација још увек у току прикупљање доказа - наводи наш извор.

Акцију хапшења шесторо осумњичених спровела је швајцарска полиција, ПУ за кантон Женеве, по налогу Вишег јавног тужилаштва у Лозани, а за три особе се још увек трага. Сви они се доводе у везу са планирањем три поменута убиства.

М. К. је, иначе, син једног контроверзног бизнисмена из Црне Горе који је пре много година убијен у криминалној егзекуцији.

Мајка осумњиченог М. К. "Све му је подметнуто"

Мајка осумњиченог М. К., која је власница више фирми у Швајцарској, доставила је нашем листу преко свог адвоката поруке које је М. К.  добио из Немачке, тврдећи да је њен син жртва и да је трпео претње особа које су покушале да изнуде од њега 400.000 евра, под претњом да ће му убити девојку.

Она је додала да њен син није знао да његови пријатељи са собом носе нелегално оружје. Мајка тврди и да њен син није имао времена да организује било какву ликвидацију јер је био у Италији да девојци купи поклоне за рођендан, и наводи да се вратио кући само неколико сати пре хапшења. Из куће су како она каже заплењени скупоцени поклони као и нераспакован Ролеx сат који је сасвим легитиман јер како је она рекла плаћен је фактуром њене фирме.

Полиција је током акције извршила претресе више станова и кућа.

Како сазнајемо, у скривеном месту у аутомобилу марке „порше“, који је у власништву М. К., пронађена су три различита пиштоља, као и два пригушивача, док претресом осталих возила у власништву породице М. К. ништа није пронађено.

У аутомобилу „ауди Q7“, који је у власништву Д. С., пронађено је више мобилних уређаја, као и популарни шкорпион М84, којим је, како се сумња, планирано да се изврше ликвидације.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: