Људи имају различите планове и жеље које се односе на то када би волели да се венчају, али према новом истраживању постоји идеална старост за то.

Према стручњацима Томију Грифитсу и Бајну Кристијану, ауторима књиге “Алгоритми за живот: компјутерска наука о људским одлукама”, најбоље је склопити брак у 26. години.

Како пише Мирор, њихово истраживање каже да када испуните 37 посто неког циља, досегли сте савршену тачку за извршавање свог плана; односно - ако просечна особа своју бољу половину тражи између 18. и 40. године, тада је идеална доб 26 година јер је до тада прошло 37 посто од укупног времена трагања за партнером.

Фото: Shutterstock

 

Према овој теорији, ако сте млађи или старији од 26 година, пречесто ћете се свађати са својим партнером и веза једноставно неће успети.

Наравно, правило од 37 посто није савршено и заправо не објашњава чињеницу да се наши укуси између 18. и 40. године живота могу променити и можда у неком тренутку почнемо да тражимо нешто другачије.

Ипак ови стручњаци тврде да је већа вероватноћа да ће веза бити дугорочна ако се венчате у 26. години живота.

Николас Х. Волфингер, социолог са Универзитета у Јути се ипак противи овој теорији, пошто је у јулу 2015. открио да је најбоље доба за ступање у брак између 28. и 32. године, што је више од 45 посто од укупног времена трагања за партнером. На тај начин, смањује се могућност да дође до развода.

БОНУС ВИДЕО: