Серија "Сабља" такмичиће се у категорији дугог формата на Канском фестивалу серија, објавили су данас организатори тог најпрестижнијег светског фестивала. 

"Сабља" је једна од осам серија из целог света које су одабране за овогодишњу главну такмичарску селекцију фестивала који се одржава од 5. до 10. априла.

Фото: Д. Р.

 

Своју светску премијеру серија ће имати 8. априла 2024. у Великој дворани "Лимијер" у присуству глумачке и ауторске екипе, а након приказивања на летњим фестивалима, наћи ће се и пред гледаоцима Радио-телевизије Србије.

Иако је првобитно најављено да ће прва епизода бити приказана 24. фебруара, РТС је касније саопштио да ће гледаоци благовремено бити обавештени о новом термину. Нова домаћа серија прича о убиству српског премијера Зорана Ђинђића ускоро стиже на мале екране, а први званични трејлер је привукао велику пажњу домаће, али и светске јавности.

 

 

Главне улоге у серији тумаче Драган Мићановић, Милица Гојковић, Љубомир Бандовић и млади Лазар Тасић. Редитељи серије су Горан Станковић и Владимир Тагић, а сценаристи Дејан Прћић, Марјан Алчевски, Маја Пелевић, Владимир Тагић и Горан Станковић. Продукцију серије, за коју је идеју дао РТС, потписују Радио-телевизија Србије и "Тхис анд Тхат Продуцтионс".