На последњи пут испратили су га чланови уже породице. Међу њима није била друга супруга Татјана Карајанов.

– Вест о Сањином одласку била је неиздржив шок за мене – истакла је у интимној исповести за Сторy Татјана, која се за Сању удала 2016. Иако брак није потрајао, остали су у блиским односима.

Фото: В. Данилов

 

 

– После развода остао је леп договор да ћемо се увек срести на пријатељској кафи и испричати о догодовштинама и постигнућима у нашем животу. Планирајући сусрет са њим на коме бих му пустила нову композицију на којој сам радила, остала сам затечена када сам чула да је у ковид-болници.

Некако сам ипак остала мирна. Желела сам да верујем да ће све бити добро, да ћемо за који дан заједно анализирати моју песму и да ћу слушати о плановима за његов концерт. Када сам чула тужну вест, нисам могла да верујем да је тако. Данас само желим да га се што више сећам – признала је Татјана.

О разлозима због којих није присуствовала сахрани човека чије је презиме носила бивша жена Сање Илића је рекла:

– Понекад нам живот донесе толико тешке тренутке да мислимо да их нећемо издржати. Затим их некако преживимо и изненадимо се својој снази. Тај дан, 12. март 2021, памтићу као један од најтежих у животу. Важно ми је било да урадим ствари исправно, а нисам имала никаквих опција осим да се помолим да све прође у реду.

Пандемијска ситуација је налагала да се Сањин испраћај обави у ужем кругу породице. Са мојом молбом да дођем на сахрану Сањин син није био сагласан. Схватила сам да, административно, од пре четири месеца ја тамо више не припадам, иако сам осећала да сам ту свом својом душом и срцем. Испоштовала сам одлуку породице и остала у свом болу код куће. 

Татјана Карајанов испричала је како се осећала када је видела наслове у медијима.

– Сматрам да није учињена неправда према мени него према Сањи и његовом испраћају. Разумем медијско интересовање јер је он био велики човек. Неиздржив осећај је био видети да се моје име помиње у том контексту, у ситуацији где би требало да се говори само о његовом уметничком стваралаштву и доприносу овој земљи. Сања је пример свим уметницима и заслужује да га славе генерацијама.

Коментаришући изјаву Андреја Илића, Сањиног сина из брака са глумицом Златом Петковић, да она није битна јер је бивша супруга, Татјана је казала:

– Не осећам да треба да се браним од тога, не замерам му то. Као психолог, психотерапеут, а и хомеопата, могу да разумем да Сањин син није могао да види љубав коју смо имали. И од њега се то не може очекивати. Управо зато његову изјаву нисам схватила лично.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andrej Ilic (@andrejilic__)

Додала је да и даље осећа Сањину љубав, те да ће је увек гајити у срцу као најлепше сећање на њега.

– Разумем бол породице, а још више разумем тежину у којој се нашао његов син, изгубивши и другог родитеља. Ја сам и даље отворена за сваког члана Сањине породице и увек ћу бити ту за њих.

На крају интервјуа бивша жена Сање Илића осврнула се и на њихов развод.

– Није лако балансирати однос и бити јавно изложен. Нас је спојила музика и наше уметничке душе су пронашле своје заједништво. Међутим, било је много непријатеља нашег брака, предрасуда у вези са нашим спојем. Обоје смо се борили и знам да сам учинила све што сам могла својим терапеутским знањима и вештинама, све док коначно и ја нисам схватила да морам све да пустим и препустим Божијој вољи – да буде све како је намењено да буде.

Свакако, то сада ништа више није важно. Важно је само оно како смо се променили после неког односа и важна је захвалност за такву прилику. Понекад је довољно да са неким проведемо само неколико дана и да то заувек остави траг на наш живот. Важно је ценити то, крајњи резултат, а не процес – закључила је.

(Хелло)

БОНУС ВИДЕО: