Прича Емануела Макрона (47) и Брижит Макрон (70), председника и прве даме Француске, свакако није типична, а њу често прате и многе неистините тврдње.

Познато је да су Макронови упознали док је Брижит Макрон некада Тројње и Озијер, била професорка Емануела Макрона у школи, док је он похађао исти разред с једном од њених ћерки.

Фото: Профимедиа

 

Они су потом ступили у везу, Макронови родитељи послали су тинејџера у интернат у Париз да би га раздвојили од професорке, али није вредело – они су остали у контакту, а Брижит се ускоро развела и пар се 2007. венчао после дугогодишње везе.

Међутим, често се у трачевима који круже о Макрону и његовој супрузи поткраду и неке неистине тврдње, попут тога је госпођа Макрон "рођена као мушкарац". Председник Француске не крије колико га погађају ове гласине.

– Најгора ствар је лажна информација, измишљени сценарио – истакао је Макрон у свом обраћању поводом Међународног дана жена. – Људи могу да поверују у њих и узнемире вас, чак и у погледу интимности.

Емануел Макрон истакао је да су оптужбе да је његова супруга трансродна особа пример мизогиније на интернету с каквом се жене свакодневно суочавају.

Фото: Профимедиа

 

Како преноси Даилy Маил, ови наводи потекли су од Амандин Рој и Наташе Реј, које су се појавиле 2021. у четворочасовном снимку објављеном на платформи YоуТубе, где су тврдиле да је прва дама Француске рођена као дечак Жан-Мишел Троњо 1953. године. Изјавиле су и да први супруг Брижит Макрон Андре-Луј Озијер није постојао и да се први пут помиње тек у вестима о његовој смрти 2020. године.

Госпођа Макрон је због ових тврдњи тужила поменуте жене, које су осуђене на новчану казну, а она им је потврђена и после уложених жалби. Пред судом су тада у прилог прве даме говорили рођаци Брижитиног покојног бившег супруга, а Брижитина ћерка Тифен раније је за Парис Матцх причала о овим бизарним лажима.

– Забринута сам због тога на ком је нивоу друштво када чујем трачеве који круже друштвеним мрежама, о томе како је моја мајка мушкарац – истакла је она.