Италијанско министарство саобраћаја објавило је да се возачима ухваћеним у прекорачењу брзине више на адресу неће слати фотографије с камера већ само обавештење.

Фотографије с камера за контролу брзине користиће се само ако возач уложи званични приговор на казну. Италијански лист "Corriere della Sera" изјавио је да су овај декрет одобриле италијанске службе за заштиту података.

Исти лист пише да је било више случајева пропадања веза, бракова или пословних договора након што су фотографије снимљене камерама откриле да је у њиховом ауту био неко за кога се није очекивало да путује с њима, преноси Индекс.хр.

Фото: Профимедиа

 

Матео Салвини, заменик премијерке и министар саобраћаја, више је пута критиковао коришћење камера за контролу брзине у сврху писања казни, тврдећи да их општине користе за стварање прихода.

- Морамо спасити животе превенцијом и контролама, али такође спасити новчанике грађана тако што ћемо их ослободити анархије камера за брзину - рекао је министар промета Матео Салвини, а преноси "Corriere della Sera".

БОНУС ВИДЕО: