Председник Либерално-демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић завршио је данас у болници, потврђено је Куриру у Ургентном центру.

Како пише "Курир", Јовановић је у Ургентни центар примљен због погоршања хроничних тегоба десног колена. Урађен му је преглед магнетном резонанцом. У болницу је стигао са отоком и боловима.

Јовановић годинама има проблеме са коленом, које је оперисао већ пет пута.

Њему је својевремено, 2014. године, оперисано и лево колено, када се ситуација искомпликовала због унутрашњег крварења па је уместо једанпут, под нож морао чак двапут у размаку од два-три дана. Том приликом изгубио је скоро литар крви.

Верује се да Чеда плаћа цех вишегодишњем бављењу екстремним спортовима.

Фото: АТА имагес

 

 

Познат је као љубитељ планинарења, падобранства, параглајдинга и скијања. Ишао је у освајање К2, у свету познатог као "дивља планина", иначе другог највишег планинског врха на свету. Пео се и на Аконкагву, врх висок 6.962 метара, који се налази у масиву Анда. Тада је на температури од - 35 степени добио и озбиљне промрзлине. Освојио је и Мон Блан, највиши врх западне Европе и Алпа.

Са још 11 скијаша из света био је и у експедицији у Пакистану, на планини Каракорум, где се на врхове успињао војним хеликоптером а затим спуштао сноубордом. Такође је ронио и истраживао дубине Јадрана на острву Хвар. Средином 2014. године, када су Србију погодиле поплаве, у ронилачком оделу је помагао у акцију спасавања Обреновчана.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: