Овај радар, развијен у Техничком институту Пекинга, према опису надмашује све аналоге и чини немогућим за било коју војску да сакрије своје објекте од њега. На тај начин, системи радио електронског ратовања постају бескорисни.

Сумња се да је ово провокација како би изазвали нервозу у америчким комуникационим круговима, главном конкуренту Кине. Ако ови радари заиста имају такву снагу, сакривање било чега од њих постаје бескорисно, и Американцима ће бити потребно да осмисле нове начине заштите.

Уређаји овог типа обично скенирају само одређени опсег фреквенција. Али, изгледа да су Кинези развили начин да њихови радари покрију све могуће фреквенције, чак и гигахертз

Ипак, заслуга кинеских научника лежи у стварању специјалне војне вештачке интелигенције, која анализира ове сигнале. Ова интелигенција је способна брзо идентификовати извор сваког зрачења и користити ту информацију за формирање потпуне слике околине.

Све што није повезано с војним аспектима се филтрира. Као резултат, на обраду се шаље само мали обим података, али вештачка интелигенција неће пропустити ништа интересантно.

БОНУС ВИДЕО: