На друштвеним мрежама поново је виралан узнемирујући снимак који леди крв у жилама. Наиме, како се на снимку види, двогодишња девојчица је падала са петог спрата једне вишеспратнице, али случајни пролазник је успео да је спаси пре него што је било касно. 

Пре нешто више од годину дана, Шен Донг (32) паркирао је свој аутомобил преко пута стамбене зграде у Тонгшијангу у кинеској провинцији Џеђијанг када је чуо гласан ударац. Девојчица је у том моменту пала на челични кров испод прозора стана из којег је испала, пише британски Sun.

Она се затим преврнула преко ивице платформе на првом спрату и пала према тротоару - али Шен је ухватио дете пре него што је слетела на бетон.

Како се наводи, девојчица је је повредила ноге и плућа, али је у стабилном стању, преноси South China Morning Post.

Шен је звао Хитну помоћ када је видео шта се дешава, али је инстинкт превладао, јер како каже и сам је отац, те је бацио телефон како би ухватио девојчицу пре него што је ударила у бетон.

Медијима је рекао да није схватио да је у питању дете све док девојчица није почела да пузи према ивици платформе на првом спрату.

– Да будем искрен, не могу да сетим детаља. Не могу да се сетим да ли су ме болеле руке или било шта. Само је прорадио инстинкт да посегнем за њом. Била је срећа што сам стигао на време, иначе бих се осећао апсолутно ужасно – рекао је Шен за локалне медије.

Он је додао да је девојчица преживела захваљујући металној настрешници на коју је пала, јер је то ублажило пад.

Фото: Јутјуб принтскрин/South China Morning Post

 

Корисници Veibo-а означили су мушкарца као "суперхероја" јер је спасио живот девојчице.

Један је рекао: „Он је суперхерој, који храбро корача напред у критичном тренутку. Надам се да може да добије мобилни телефон као награду јер се стари сигурно покварио."

БОНУС ВИДЕО: