Српски репрезентативац и ММА борацСтефан Савић (23) убијен је 25. фебруара након свађе са фудбалерима Василијем Гачевићем (23) и Марком Даничићем (23) који су га наводно зверски изболи 19 пута, а потом наставили да га шутирају рукама и ногама док је лежао у локви крви на Дорћолу!

- Сумња се да је неко дојавио убицама да се ММА борац налази у том клубу са друштвом, и они су се убрзо појавили. Савић је последње две године наводно, избегавао да се нађе у близини осумњичених јер је у једној тучи где је бранио друга разбио вилицу Даничићу, који је од тада жељан освете - подсећа извор и додаје:

- Проблеми су почели чим су осумњичени фудбалери ушли у клуб, јер су почели да провоцирају Савића и да му добацују. ММА борац убрзо је изашао из клуба, али су за њих истрчали Гачевић и Даничић који су га уз добацивање напали, извадили нож и почели крвнички да га убадају по целом телу. Репрезентативац Србије тешко повређен и крвав почео је да трчи низ Добричину улици ка Дунавској, где су га осумњичене убице јуриле како се и може видети на надзорним камерама.

На снимцима се види како Стефан након јурњаве пада на асфалт док га фудбалери сустижу и шутирају рукама и ногама по целом телу. Зверски се иживаљавају над ММА борцем ког су претходно изболи наводно 19 пута.

Док ММА борац лежи у локви крви нападачима прилази и младић Стефан М. (32) који је колима случајно туда пролазио и покушавајући да одбрани Савића задобија неколико убода у бутину и испод пазуха - подсећа извор и додаје да повређени младић потом седа на сувозачево месту у "фијат 500". Полиција је убрзо зауставила возило на Теразијама и повређени Стефан М. санитетом је превезен у Ургентни центар, а тада је лекарима и полицији рекао "да су избола двојица јер је бранио дечка који је крвав лежао у Дунавској улици".

У међувремену, како се може видети на камерама, Гачевић обуздава Даничића и гура га како би побегли са места злочина. Од тада им се губи сваки траг и МУП интезивно трага за њима.

- Лекари су само могли да констатују смрт ММА борца, који је поред 19 убода имао и језиве повреде од батина по телу и глави у виду хематома и модрица, пошто су га крвници бесомучно тукли. Претпоставља се да је кобни убод за ММА борца био онај у срце - наводи саговорник.

Инспектори су пре неколико дана пронашли крваву одећу осумњичених убица и то у једном штек-стану код Ђерма. Сумња се да су убице након злочина одмах побегле у тај стан и да им је неко помогао. Постоји одређена сумња и да су након што су оставили крваву одећу, истуширали се и обукли чисте ствари побегли су, а за собом оставили бројне крваве траге. Одећа је послата на вештачење.

Фото: ММА Савез Србије

 

 

Стефан Савић је, према речима његове породице и пријатеља, био један диван младић, спортиста који је снове којима је тежио. Никада није упадао у проблеме, а у рингу је био прави лаф, који је само три месеца пре убиства освојио медаљу у својој категорији на Светском првенству у Тирани. ММА борац сахрањен је 27. фебруара на гробљу у Болечу, а на вечни починак испратило га је преко хиљаду људи који нису могли да задрже сузе и неописиву тугу.

- Туга ове породице је неописива и нема речи које би могле да их утеше. Стефан је убијен на рођендан његове сестре која је у том тренутку била на путовању у Италију - подсећа извор.

Оно што се до сада зна о осумњиченим бегунцима јесте да су обојица фудбалери. Даничић је рођен у Загребу, тренирао је и у једном канадском клубу, али је према речима познаника одраније био пргав и проблематичан. Упадао је у невоље, а учествовао је и у неколико туча. Владимир Гачевић је био сушта супротност Даничићу, јер његови познаници тврде "да је он био као девојчица, али да је у једном тренутку упао у лоше друштво и буквално постао насилник и звер, а сада и најтраженији бегунац у Србији."

Породица и пријатељи дан након његовог убиства окупили су се на месту злочина и уз сузе поручили да убице морају бити нађене и лишене слободе. Од тог дана скоро свакодневно на друштвеним мрежама аплују да се осумњичени за убиство нађу, а деле и њихове фотографије које је званично објавио МУП Србије.

Фото: МУП

 

 

Расписана потерница

Припадници Министарства унутрашњих послова (МУП) успели су да идентификују осумњичене за убиство - Марка Даничића (23) и Василија Гачевића (23).

За њих двојицом су полицајци расписали потраге и полиција позива грађане да се, уколико имају информације о кретању и боравишту осумњичених, јаве Полицијској управи за град Београд, на бројеве телефона: 011/279 74 77, 066/889 42 07, 066/878 23 05, као и на 192 или најближој полицијској станици.

 

(Курир)

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".